Tijdelijk Modemuseum

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Hallo, een paar weken geleden ben ik in mijn voorjaarsvakantie naar het Tijdelijk Modemuseum gegaan in Rotterdam. Het stond echt al een tijdje op mijn verlanglijstje en vandaag zal ik delen wat ik er allemaal van vond. Lees verder om meer te zien!

Het tijdelijk modemuseum, zoals de naam al aangeeft, is tijdelijk. Het is gevestigd in het Nieuwe Instituut, een museum dat veel moderne collecties heeft. Het wisselt dus ook per keer wat er voor collectie is.

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Toen ik er was had je allemaal verschillende collecties. Per verdieping was er een collectie, behalve op de begane grond, daar waren er namelijk meer. Op de eerste verdieping kon je zien hoeveel grondstoffen er nodig zijn om een jurk te maken in vergelijking tot andere dingen en hoeveel we dan wel niet vervuilen. Dit was erg interessant om te zien wat er nou eigenlijk echt gebeurd wordt als er wat in de winkel komt en dit zette je ook wel even tot nadenken met dingen die je koopt.

De tweede collectie ging hier een beetje op door, maar dan anders. Hier was er onder andere een winkel met het doel om gekopieerd door winkels tegen te gaan. Zo nemen winkels als de H&M en Zara heel vaak kledingstukken over van Prada en Gucci. De oprichters van dit merk willen dit tegen gaan. Er was naast de winkel ook nog uitleg hierover. Ook hadden leerlingen van Willem de Kooning samen met de oprichters kledingstukken van de Zara veranderd, zodat ze toch uniek zijn. Deze kledingstukken vond ik echt heel leuk om te zien.

Processed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with hb1 preset

Uiteindelijk kwam je dan uit op de begane grond. Hier waren verschillende collecties.Een daarvan was de geschiedenis van de Nederlandse mode. Zo liep je van de jaren 50 naar de jaren 60 en zag wat er allemaal in de mode was toen. Dit verschilde echt per periode, wat heel interessant was om te zien.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Ook was er nog een collectie van een rijke vrouw die al haar kleding op maat had laten maken. Zij stuurde dan stof met een patroon naar een kledingmaker en hij maakte dan voor haar de kleding. Dit is erg bijzonder, want de patronen waren gebaseerd op Chanel, Dolce & Gabbana enzovoort. Zo kon zij zelf de stoffen kiezen bij het patroon.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Naast de modetentoonstelling was er ook nog een tentoonstelling over parfum en de veranderingen erin. Ik vond vooral de verschillende flesjes leuk om te zien door de tijd heen.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Hierna heb je alle verschillende collecties gezien. Ik vind zelf het moderne gedeelte wel heel leuk aan het museum, door weinig versiering op de muren en vloer, springen de tentoongestelde voorwerpen er echt uit.

Hierna heb ik nog wat gedronken en gegeten bij het museumcafé. Als je naar dit museum en ook nog naar het café toegaat, kan ik je de cheesecake aanraden. Die was echt de lekkerste die ook ooit heb gegeten!

O en het café ziet er ook echt super leuk uit. Voordeel 🙂

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Het Tijdelijk Modemuseum bestaat nog tot 8 mei en dan komt er weer wat anders in. Wat ook fijn is, als je leeftijd t/m 18 is, mag je gratis naar binnen!

Wat vond jij van het museum en de foto’s? Lijkt het je leuk om te bezoeken? Laat een reactie achter!

Xoxo,

Lotte

Processed with VSCOcam with hb1 preset

 

Advertenties

2 gedachtes over “Tijdelijk Modemuseum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s